mandag 17. mars 2014

Mote i verden


Mote i verden er ganske forskjellig. Vi har sammenlignet motebyer som LA, Tokyo, New York, Paris og Milano. Selv stilen i de forskjellige byene er ganske forskjellig.

Los Angeles:

 Street Fashion Los AngelesStreet Fashion Los Angeles
Bilder her og her
I LA, California er stilen ganske avslappet, men ser ut som det en veldig gjennomtenkt. Siden det er varmt der det meste av året går ganske mange for shorts og enkle topper.

Tokyo:

Bilder her
I Tokyo, Japan er stilen ganske forskjellig. Noen kler seg kanskje vanlig, man kan sammenligne med andre storbyer i verden. Men stilen harajuko er ganske annerledes, men fortsatt vanlig der. Klesstilen er ganske ekstrem med mye farger innimellom. Noen kler seg veldig sukkersøt, mens andre går i helt motsatt retning og kler seg i en slags ekstrem harajuku versjon av gothisk eller punk.

New York:

Bilder her og her
New York, en av verdens største motehovedstader, har mange store moteikoner. Stiler kommer og går, men mange holder seg til sin egen.

 Paris:

 Street Fashion Paris
Bilder her og her
 I Paris er det relativt "søt" stil. Det er mye blomstermønster og blonder. det er også mye patellfarger.Folk går også mye i pumps selv om de går rundt i byen hele dagen. Men det er også mange som bruker sandaler. Menn i Paris går mye med cardiganer eller blazere. De går også ofte med frakk. Og ordentlige sko og bukser. Altså kler de seg veldig bra på en internasjonal skala.

Milan:

 Street Fashion Milan
Bilder her og her
1.

Det første man legger merke til med gatemoten i Milan, er at det er mange frakker, veldig mange frakker. Det andre er at det er veldig sort/hvitt hvor mye farger folk har på seg. Som regel har de enten veldig mye farger, eller så har de lite eller ikke noe farger. Dette ene bildet er et eksempel på et av de tilfellene som faktisk er i en slags gråsone.
Når det gjelder mennene så er det veldig mye dresser og blazere. Med solbriller naturligvis. Det er også veldig mye hvite kneppet ned skjorter antageligvis fordi det er så utrolig varmt der.
Mange går med skjorts til dressen ettersom det er så varmt. Det er nesten like vanlig å gå med sløyfe eller skjerf til dressen eller blazeren som slips.




Vestsiden:












 Bilder tatt av: Miriam



Klesveien på vestsiden er litt annerledes. De fleste tenåringsjenter kler seg i jeans og converse, men t-skjorter og gensere varier veldig fra person til person. Gutter kler ofte med løse jeans og converse eller nike, men også flere merker. T-skjorter og hettegenser ser vi mest av. Ofte blant guttene kan vi se capser og luer uansett årstid. 

Alle bildene er brukt lovlig fra streetpeeper og andre nettsider eller tatt selv.

Skrevet av: Zoë, Miriam, Elnaz, Julie og Maren


2 kommentarer:

  1. Nå er artikkelen strøken, men jeg er ikke helt fornøyd med bildebruken enda. Hvem har tatt bildene på Vestsida (fotografen må krediteres), streetpeeper må ha aktiv lenke, og hvis dere har lov til å bruke bildene må dere fortelle hvilken lisens de er publisert under (kikk på justpaste.it/opphavsrett en gang til..)

    SvarSlett
  2. Bra justeringer folkens! Nå begynner det å ligne noe.

    SvarSlett