mandag 11. november 2013


Forsøpling i skolegården

Vi har snakket med inspektør Tone om hva hun syntes om alt forsøplingen i skolegården. Det meste av søpla kommer fra kantinen eller mat elevene har hjemmefra. Mange av elevene tenker seg ikke om før de kaster en melkekartong på bakken.

Skrevet av: Kamilla Amundsen og Frida Follaug

-Hva syntes du om rotet og søpla i skolegården?

Det er helt grusom å se på. Skolegården ser ikke noe fin ut.

Hvorfor tror du de gjør det?

Jo det kan du si. Det er mange som ikke orker å gå til søpla fordi de ikke er så nærme. Det er mange forskjellige grunner til at folk forsøpler.

 

-Noen av elevene spytter inne, hva syntes du om det?

Jeg syntes det er ekkelt og kvalmt. Elever som går i 7-8-9-10 trinn er modne nok til å skjønne at de ikke skal spytte inne. Det er uhygienisk for de andre elevene som kan gå i spytt. Noen tror kanskje det er tøft å spytte inne, men det er det absolutt ikke.

 

Tone syntes at elever som ikke forsøpler kan hjelpe de som forsøpler. Hvis de går fler sammen i en gruppe kan jo en person si «plukk den opp igjen». Men hun syntes rett og slett det er dumt å se skolegården så rotete. Hun har selv vært nøye selv om at hennes egne barn ikke skulle forsøple.

 

Det er mest ungdomssiden som er forsøplet. Barneskolen vet at de ikke skal kaste mat og søppel rundt i skolegården. Men selvfølgelig er det noen som gjør det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar