mandag 2. juni 2014

Ta vare på naturen


Det lille vi har igjen av natur i verden må vi ta vare på. Tenker vi egentlig på hvem det går utover?

Skrevet av: Julie Thorbjørnsen

 Skoger blir hugget ned og skyskrapere blir satt opp.
Når så mye av naturen vår blir ødelagt blir også millioner av dyrs hjem ødelagt. WWF, World Wide Fund for Nature, er en internasjonal organisasjon som kjemper for dyrenes og naturens plass. Skal vi bare ta vekk dyrenes hjem for å få nye bygninger og veier? Forurensning og global oppvarming fører også til ødeleggelse. Isbjørner og seler får ikke hvile siden de drastiske klimaendringene gjør at isen smelter.

Det er ikke bare i tropiske land at naturen blir ødelagt og dyr utryddet, men også her i Norge. Rovdyr som gaupe og ulv hører til i norsk natur og er også en viktig del av næringskjeden. Årsaker til at de bare blir færre og færre er både lovlig og ulovlig jakt. Vil man virkelig se dyret hengende på veggen enn løpende rundt i skogen?

Det at det bare finnes 55 Maui delfiner, 3000 tigere og 1600 voksene kjempepandaer igjen i verden må gjøres noe med. På nettsiden til WWF kan du donere penger eller bli dyrefadder til forskjellige dyr i verden som snø leoparder, pandaer, neshorn og løver. Du kan bestemme hvor mye penger du skal donere i måneden og hver krone hjelper.
File:WWF logo.svg WWFs logo
Bilde: her laget av MesserWoland
Kilder: http://www.wwf.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar