mandag 7. april 2014


Båtvrakene i porsgrunnselva
 
Båtvrakene ved porsgrunnselva plager mange beboere i knarrdalstrand og beboere opp ved skienselva.  Det ligger båter der som før eller siden kommer til å synke.  Det ser veldig stygt ut når andre båter kjører gjennom og fra andre siden. Hva skal kommunen egentlig gjøre med disse båtvrakene, og er det kommunen sitt ansvar?
 

Bilde av: Kamilla Amunden

Eiere av alle båtene som ligger i elva på vestsiden, har ansvaret om å få båtene vekk. Det koster masse penger å få opp båtene. Noen av båtene har også begynt å synke. Det ser heller ikke særlig bra ut når det er rustne båter som ligger halvveis nede i vannet. Det koster også penger for eiere og ha båtene der. Så Eiere bør før eller siden få båtene opp for andres og egen del. Det blir dyrere og dyrere for hver måned som går.
 
 
Opp gjennom skienselva er det er over 10 båtvrak, disse kommer til å koste mange millioner kroner å fjerne. Det er allerede noen som har blitt fjernet.



Det er også mange som bruker å ha båtene der bare om vinteren, grunnen til det er fordi det er strøm i vannet blir det ikke is der. Men noen av båtvrakene er det ikke eiere på og det blir vanskeligere for kommunen og få opp.

Åge Frisak og Venstre vil fortsette å samarbeide om båtvrakene i elva. Men det er vanskelig. Det er en debatt om ny svømmehall og alt det med lærerkutt osv.. hvordan skal vår kommune få råd til alt dette?

 

Skrevet av: Kamilla Amundsen


1 kommentar:

  1. Veldig bra, Kamilla! Research, fotarbeid, skrivng og foto er på det nivået jeg ønsker at vi skal være. Har du snakket med Åge Frisak selv, eller har du hentet det fra noe sted? Hvis du har hentet det må du ha kilde på det. Ellers; flott!

    SvarSlett