mandag 20. januar 2014

PP-senteret


Pp-senteret i Porsgrunn på Vestsiden har hatt mange butikker gjennom årene, men like fort som butikken kommer i gang, legges de ned igjen. Butikkene som har overlevd gjennom tidene er matbutikken Meny, smykkebutikken Martinsen Gull, Narvesen, Nille og apoteket. Det har vært mange forskjellige klesbutikker der blant annet, men de fleste har bare holdt i en liten periode. Bokhandelen Notabene, klesbutikken Klara og Sparabank 1 hadde alle vært lenge på senteret, men ble også lagt ned etter årene de hadde vært der.

Butikkene som er på Pp-senteret nå er Tango frisør Nille, Fiffig, Narvesen, Martinsen Gull, Meny, solariumet Brun og Blid, Pp-cafè og catering, Bingo og legekontoet.Grunnen til at de fleste butikkene blir lagt ned er jo at de ikke får inn nok penger fordi det er ikke så mange i Porsgrunn som handler på Pp-senteret mer, men mest på DownTown over brua.

Meny har vært på senteret i 10-15 år nå og det går nok så bra med butikken fordi det er mange som bor i nærområdet og de liker å handle der.
Apoteket har vært lenge på senteret helt  siden 2003 som er lenge i forhold til Pp cafè som bare har vært der siden november 2012.

På grunn av konseptet har Nille vært på senteret helt siden 2007. De selger alt fra husholdningsartikler og interiør til godteri og kostymer til attraktive priser.

Meny er nok den butikken som folk handler mest i på senteret, i og med at det er andre butikker som folk syntes er bedre rett over brua. Andre grunner er at Porsgrunn Porselens Fabrikk over veien har blitt et senter med matbutikk, blomsterbutikk, sportsbutikk og husholdningsbutikk som også blir valgt før Pp.

Porsgrunn Porselen har også treningssenteret Stamina Hot med fysoterapi, da kan det hende at folk bare går rett ned til Kiwi etter trening istedet for å gå over til Pp.

Det positivet for Pp er at elever i 10. klasse ved Vestsiden skole får lov til å ga dit fra klokka 12:00 til 12:30 og kjøpe lunsj og det tjener nok senteret ganske mye på.Hvis ikke Meny hadde vært på Pp hadde det nok ikke gått så bra med senteret i dag.


laget av: Sondre,  Julie og Zoë.

1 kommentar:

  1. Sørgelig at det er så vanskelig å holde liv i lokalbutikkene og at alt skal samles i store kjøpesenter. Hva med en undersøkelse blant lokalbefolkningen på Vestsiden om deres holdninger til nisjebutikker vs store kjeder/kjøpesenter?

    SvarSlett